Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

21 november 2017

Specialisering inom idrott

Alla elever läser 100 p Idrott och hälsa. Utöver detta, ges möjlighet både att fördjupa och bredda sig i idrott inom utrymmet för individuellt val.

Fotboll


Tyngdpunkten ligger på teknikträning men Du lär Dig också vikten av noggrann förberedelse, både fysisk och psykisk. I detta ingår bl a att välja rätt kost, att förebygga skador och att ge första hjälpen.

Innebandy


Stort fokus ligger på teknik och fysik, men även taktik och att du får själv prova på att leda träningspass. Alla är välkomna, tjejer och killar, du som spelat förut och du som är nyfiken.

Handboll


Du som väljer handboll som specialisering kommer att träna din tekniska och fysiska förmåga som handbollsspelare. Du kommer också att planera, genomföra och analysera olika träningsprogram. Andra områden som kommer att ingå är ledarskap, hälsa, etik och moral samt regler och taktik. Även handbollens organisation och historia kommer att beröras.
Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in