Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

21 november 2017
En grupp elever står framför en snöhög

Comeniusdeltagare i vintrigt Strömsund

Euroscola

Som den enda skolan i Jämtland, kommer Hjalmar Strömerskolan att skicka två lärare och 24 elever till Strasbourg för att delta i Euroscola, våren 2013.
Euroscola är en möjlighet för unga människor att lära sig mer om EU:s arbete samt diskutera aktuella och viktiga frågor med ungdomar från andra länder. Väl på plats i Strasbourg, kommer eleverna att placeras i olika grupper och samtala om Miljö och förnybar energi, Europas framtid eller andra frågeställningar.

Ungdomarna tillåts inte prata på sina modersmål och det är huvudsakligen franska eller engelska som pratas i utskotten.

Arbetet med Euroscola kommer att påbörjas på hemmaplan. Grupperna kan bjuda in föreläsare från de lokala Europa Direkt-kontoren, samt läsa in sig och förbereda sig på de aktuella områdena.
 
Hjalmar Strömerskolan deltog i ett Comenius-projekt under föregående läsår, tillsammans med skolor i Spanien, Irland och Italien. Syftet med projektet var att lära sig mer om jämställdhet och medborgarengagemang. Dokumentationen och presentationen av detta projekt ligger till grund för beslutet att erbjuda Hjalmar plats i Euroscola.

För mer information


Marina Wahlström
0670-162 01
Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in