Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017

Tillverkning av husvagn

Teknikcollegeelever på studiebesök i Dorotea

Elever från Teknik- och Industritekniska programmet har besökt företaget SoliferPolar i Dorotea. Företaget tillverkar husvagnar och har även påbörjat husbilstillverkning på senare tid.
Anledningen till studiebesöket är att företagen på industriområdet i Strömsund och våra elever samverkar i ett projekt som går ut på att eleverna fått i uppdrag att konstruera en transportlösning som skall användas för att frakta tillverkningsdetaljer på pall mellan de olika företagen. För att få idéer och/eller kunna jämföra sina egna idéer med en färdig lösning så for eleverna upp till Dorotea och tittade på den transportlösning som de använder där.

När vi ändå var på plats så fick vi även möjlighet att följa tillverkningen av en husvagn från början till slut vilket var mycket intressant.

Robert Gjersvold, VD på Svetz i Strömsund, vår företagskontakt i projektet, följde med på besöket och innan vi for hem så bjöd han alla på lunch.

Text: Monica Göransson
Foto: Monica Göransson och Paula Bonnerup

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in