Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017
Rektor Heidi Sundelin mottar blommor från Lennart Oscarsson och Gudrun Hansson

Rektor Heidi Sundelin mottar blommor från Lennart Oscarsson och Gudrun Hansson

Diplomutdelning

Drygt 600 tårtbitar, flera flak Festis och otaliga liter kaffe var vad som gick åt när Hjalmar Strömerskolan firade framgångarna på flera av sina program. Elever och personal, samt inbjudna representanter från näringslivet och den kommunala förvaltningen hade samlats i fiket.
Rektor Heidi Sundelin började med att berätta hur roligt hon tyckte det var att vara rektor på Hjalmar Strömerskolan en dag som denna. Hon informerade om de positiva siffror som Gymnasiekvalitet.se rapporterat om skolan i jämförelse med andra gymnasieskolor i länet.

Kommunalrådet Gudrun Hansson tog vid och talad om hur viktig Hjalmar Strömerskolan är för kommunen och den stolthet man känner över kvaliteten på skolan. Tillsammans med Lennart Oscarsson överlämnade hon en blomma till skolan.

Två nuvarande och två pensionerade Industrilärare mottar diplomet från Gymnaseikvalitet.se
Två nuvarande och två
pensionerade Industrilärare
mottar diplomet från
Gymnaseikvalitet.se
Robert Gjersvold, VD på Svetz: Lego-svets i Strömsund, och en av skolans samarbets­partners bland annat via Teknikcollege, överlämnade ett diplom till Industritekniska programmet som det bästa programmet i länet om man vill ha anställning efter gymnasie­examen.
 
Karin Liinasaari, biträdande rektor och ansvarig för vindkraftutbildningarna, berättade de glädjande nyheterna att skolan får fortsätta arrangera både Tekniker- och Montörsutbildningarna, vilka Hjalmar Strömerksolan var först i landet med att starta. Just nu återfinns ett hundratal studenter på utbildningarna och skolan rekryterar personal för att täcka behovet.
 
Text & foto: Per Estliden
Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in