Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

21 november 2017
Två killar och två tjejer spelar Lean Legospelet.

Joel Sjödin och Erik Eriksson IN2. Linnéa berg och Jennifer Eriksson IP3.

Leanutbildning för Teknikcollegeelever på Industritekniska programmet och Teknikprogrammet

Anställda från företaget NordLock från Mattmar besökte Hjalmar Strömerskolan under en heldag och berättade om hur de på sitt företag arbetar med förbättringsarbete genom att tillämpa Lean.
Lean är en filosofi som går ut på att förbättra flödeseffektiviteten i verksamheter. De konkretiserade vad Lean går ut på genom att genomföra Lean Legospelet med lärare och elever på Industri- och Teknikprogrammet.

Vi var totalt 18 stycken deltagare i spelet och vi var uppdelade i två lag som tävlade mot varandra. Vi spelade fem omgångar och mellan varje omgång så fick varje lag göra förbättringar som ledde till att produktionsflödet blev effektivare och kostnaderna lägre.

Dagen var mycket lyckad och eleverna fick på ett bra sätt inblickar i hur anställda och chefer och ledare på ett företag kan samarbeta för att göra ständiga förbättringar som ger effektivare flöden på företaget och som en direkt följd av det får företaget bättre ekonomiskt resultat.

Kan tilläggas att laget där tre lärare ingick förlorade mot laget som bestod av endast elever. Ett mycket svårt nederlag för lärarna.

Läs om vad Lean är för något

Bilder från Leanutbildningen

Text: Monica Göransson

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in