Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

21 november 2017

Studieresa till Kiruna

Den 27 februari åkte BA2 och TE3 på studieresa till Kiruna.
Ishotellet i Jukkasjärvi
Många aktiviteter och studiebesök fanns inplanerade på agendan. De började med ett studiebesök på Arbetsförmedlingen där de fick mycket information om gruvnäringen och om vilka typer av arbetstillfällen som fanns och behövs i framtiden.

Nästa punkt på dagordningen var ett studiebesök och guidad tur på Ishotellet i Jukkasjärvi. Något som var väldigt uppskattat. Lite kyligt om fötterna blev det allt, men alla var på gott humör och många vackra bilder blev det.

Det sista och mest intressanta studiebesöket var på LKAB, Lousavaara Kirunavaara AB, malmgruvan. Där fick de veta allt om hur malmbrytningen går till och hur Järnpellets tillverkas och transporteras runt om i världen.

Det var en mycket lyckad resa som gav många insikter och kunskaper längs vägen.

Vinnande elever
Ett annat roligt inslag dessa dagar var den tävling som lärarna Paula och Aslak anordnat, den gick ut på att hitta byggfusk under stadsvandringen, få flest poäng i Quiz med musik, klurigheter och fakta.  Eleverna Emil, Joakim och Sebastian sopade mattan med oss andra när det gällde både Quiz och att hitta flest och bäst byggfusk.

Läs mer om studieresan (skrivet av Katarina Salomonsson)

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in