Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017
Samlade inför match

Handbollstjejer på studiebesök

Under tre dagar har åtta tjejer ur Hjalmars handbollsgrupp tillsammans med Anna Backman-Wikström och Ann-Louise Sundqvist, besökt idrottsgymnasiet Torsbergsskolan i Bollnäs.
Där har gruppen tränat tillsammans med deras tjejer och rutinerade tränaren Magnus Dehlin.  Många av deras tjejer håller mycket hög klass och några är på väg mot elitserie- och landslagsspel.

Onsdagskvällen avslutades med träningsmatch mot Arbrås flickor A och seger för Hjalmarflickorna med en boll. Torsdagen inleddes med besök på Höghammarhallen, en jättefin inomhusarena för friidrott. Bertil Lundqvist, spjutkastartränare på elitnivå höll i ett mycket givande fyspass och gav tjejerna många goda träningsråd.

På eftermiddagen besökte vi skolan och fick lyssna till en föreläsning om handbollsgymnasiet och vad man bör tänka på om man vill satsa på handbollsspel på hög nivå.

Efter ytterligare ett träningspass begav vi oss hemåt på fredagsförmiddagen. Besöket har varit uppskattat och lärorikt för Hjalmartjejerna som berömde Bollnässpelarna och deras tränare ordentligt! Vi har haft det jättetrevligt, ätit gott och skrattat mycket!

Text & bild: Ann-Louise Sundqvist

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in