Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017
Lotten och Jörgen, framtidslöften.

Lotten och Jörgen, framtidslöften.

De elitsatsar i Strömsund

Jag träffar Lotten Johansson och Jörgen Persson när jag stiger in i skyttehallen, två av Sveriges främsta talanger inom sportskytte som nu väljer att förlägga sin elitsatsning till Strömsund.

Återvänder för att elitsatsa


Lotten och Jörgen, som båda har studerat skytte vid Hjalmar Strömerskolan, väljer nu att hårdsatsa i Strömsund. Lotten har flyttat hem igen och fördelar sin tid mellan arbete och skytteträning, Jörgen satsar 100 % på skyttet i år. De har båda siktet inställt på framtiden och tillhör den exklusiva skara som ingår i SK:s talangutvecklingsprogram.

   — Det är positivt både för Lotten och Jörgen och oss att de elitsatsar här i Strömsund, tycker Niklas Engström, tränare på Skyttegymnasiet. Det visar på att vi är att räkna med. De kommer att fungera som goda förebilder för våra elever och de själva har tillgång till bra lokaler och professionell hjälp från skolans tränare.

Lotten och Jörgen har redan goda meriter nationellt och internationellt med medaljer på SM och internationella framgångar, bland annat på EM. De vet båda vad de vill och ser sig själva tillhöra världseliten om några år. Efter vår korta träff återgår de till dagens övningar.

Framgång föder framgång


En handfull elever i full skyttemundering kliver in i den ljusa hallen för att genomföra sin eftermiddagsträning. De nickar mot Niklas i en hälsning.

   — Sportskytteeleverna på Hjalmar Strömerskolan kommer att ha kontakt med två av Sveriges bästa skyttar, fortsätter Niklas, det kommer att inspirera och motivera dem. Lotten och Jörgen kan också vara goda förebilder och ge tips om träning och hur man kombinerar elitsatsning med studier.

För mer information: Niklas Engström 0670-162 16, 162 17

 
Text & foto: Per Estliden

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in