Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

21 november 2017

Klart med förlängda certifieringar

Två av gymnasieutbildningarna har fått förlängda certifieringar. Det är VO-collegeutbildningarna samt utbildningen till diplomerad gymnasieekonom.
– Det är en viktig kvalitetsstämpel som visar att våra utbildningar håller god standard, säger rektor Heidi Sundelin.

De certifierade utbildningarna är en kvalitetsstämpel som ska borga för att eleverna som går utbildningarna uppfyller de krav som arbetslivet ställer.

Nu är det klart att båda programmen inom VO-college, Vård- och omsorgsprogrammet för ungdomar i gymnasiet och för vuxna inom vuxenutbildningen, får förlängd certifiering liksom utbildningen till diplomerad gymnasieekonom. Ett besked som firades med tårta på skolan.


Ett förlängt förtroende

– Att vi nu fått förlängda certifieringar är lika med ett förlängt förtroende. Certifieringen är ett tecken på att våra utbildningar håller en hög klass och att vi kan leverera elever som uppfyller kraven de kommer att möta ute på sina arbetsplatser. Vi är mycket glada, säger rektor Heidi Sundelin.

Hjalmar Strömerskolan har varit ett VO-college sedan 2010 och den nya certifieringen gäller fem år framåt. Vård- och omsorgscollege är ingen skola utan ett samarbete mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare som arbetar för att öka intresset för utbildningar och yrken inom vård och omsorg. Eleverna får en modern och attraktiv utbildning och den kompetens de behöver för att få jobb. Redan anställda får utveckling i sitt arbete.

"Känns bra för elevernas skull"

När det gäller diplomerad gymnasieekonom har bådeelever och lärare genomfört samtal med representanter från certifieringsorganet. Här gäller den nya certifieringen till och med 2015.
– Det här känns mycket bra för skolan och framför allt för eleverna. Det är ju för dem vi bedriver undervisningen och att vi nu får ett kvitto på att det vi levererar är bra känns naturligtvis tillfredsställande, säger biträdande rektor Anna Strömstedt.

De förlängda certifieringarna firades med tårta.

De förlängda certifieringarna firades med tårta. Foto: Tore Torstensson

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in