Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017

Två pallplatser för TE1 i Blixtlåsets regionfinal

Förstapristagarna Sandra Örjebo
och Lukas Löfvenring

Hjalmar Strömerskolans elever i årskurs ett på teknikprogrammet har i Umeå deltagit I Svenska gymnasiemästerskapen för uppfinnare. Två av elevernas uppfinningar fick pris. Grattis till framgångarna!

Under torsdagen 27 februari deltog teknikprogrammets ettor i regionsfinalen av uppfinnartävlingen Blixtlåset på Dragonskolan i Umeå. Tävlingen arrangeras av Siemens och är rikstäckande. Totalt deltog sex lag i regionsfinalen, tre från Strömsund och tre från Umeå.

För teknikeleverna på Hjalmar Strömerskolan har tävlingen ingått som ett moment i kursen teknik 1. Där har eleverna arbetat fram en produkt, från idé till färdig prototyp. För en del av projekten krävdes hjälp från industriprogrammets elever och lärare, som utifrån de ritningar teknikeleverna gjort tillverkat några av prototyperna.

Vidare till riksfinal

Av de tre projekt som Hjalmar Strömerskolans elever bidragit med fick två priser. Projektet LifeCare, ett eluttag med inbyggd USB-port för enklare laddning av USB-försedda apparater, vann tredje pris. Projektet Wet Away!, en torkställning för skridskor och hockeyhandskar, vann första pris. Eleverna mottog 1000 respektive 3000 kronor i prispengar och får dessutom representera Hjalmar Strömerskolan i riksfinalen den 20:e mars. I riksfinalen får även det tredje projektet, Melvin – en skoställning som samlar upp avsmält vatten, delta då gruppen tilldelades ett wild card.

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in