Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

21 november 2017
Pennyz 2014

Esteteleverna gör sin avslutningskonsert på Köpmannamarknaden

Under höst- och vårterminen har Esteteleverna haft flera olika musikprojekt som ligger inom ramen för deras kurser. Lördagen den 31 maj gör ES3 sin avslutningskonsert på Köpmannamarkanden, denna konsert ersätter den tidigare traditionen med ”Live Band Consert”.

Eleverna i ES3 har under bandnamnet PENNYZ spelat till dans för personer med funktionsnedsättning på Folkets Hus i Strömsund vid två tillfällen. En repertoar med ca 25 danslåtar spelades under ca två timmar och det var en glad och dansant publik som höll i gång vid båda danstillfällena.

Onsdagen den 19 mars var det dags igen för PENNYZ att spela till dans på Solbackens äldreboende. Här kom önskemål om lite ”äldre” jazzinspirerad musik, så eleverna utökade sin repertoar med denna dansmusik. De boende på Solbacken, dansade så svetten lackade och de som inte kunde dansa klappade takten och sjöng med. Några av de boende sa att ”det var det roligaste de hade upplevt på länge” och att dansa till levande dansmusik ”vill vi ha minst en gång i månaden”.

Under vecka 8, 9 och 11 hade ES3 ett projekt tillsammans med Åk 1 på Hedenvindsskolan, där eleverna fick pröva att spela på olika instrument, sjunga i mikrofon, spela och sjunga tillsammans de barnsånger som åk 1 hade bestämt i förväg. Projektet avslutade med att ES3 rockade loss med PENNYZ-låtar och musiksalen förvandlades till konsertlokal med tillhörande attribut.

Esteteleverna har med ett professionellt förhållningssätt genomfört sina musikkurser här på Hjalmars Strömerskolan.

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in