Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017

Jimmy uppvaktades för sin EM-medalj

Jimmy Olsen uppvaktas

Isracingföraren Jimmy Olsén stod i centrum när han uppvaktades för sin EM-medalj. Anna Strömstedt, biträdande rektor på Hjalmar Strömerskolan och Anders Andersson, kommunchef, överräckte gåvor.

Torsdagen den 8 maj uppvaktades isracingföraren Jimmy Olsén för sin EM-medalj från mästerskapet i Ryssland. Bakom arrangemanget stod Hjalmar Strömerskolan och Strömsunds kommun.

Det var i februari som det stora genombrottet kom för 17-årige isracingföraren Jimmy Olsén från Strömsund som till vardags läser på industritekniska programmet på Hjalmar Strömerskolan. Då tog han ett brons i EM som avgjordes i ryska Kamensk-Uralskij.

– Det känns som om en hel del har lossnat den här säsongen, även om jag inte körde speciellt bra på SM som avgjordes efter EM. Banorna i Ryssland passade mig, de var spåriga och det gillar jag, säger Jimmy Olsén.

Fick bok som gåva

Strax före lunch på torsdagen uppvaktades han för sina framgångar då kommunchefen och skolledningen överräckte gåvor och bjöd på smörgåstårta. Ett antal inbjudna klasser, mentorer och lärare deltog i firandet. Kommunens gåva var sportjournalisten Thord Eric Nilssons bok ”Från Haldo till Anna Carin: Jämtland-Härjedalens idrottshistoria 1908–2007”.

– Här finns det utrymme för en uppföljare där du och flera andra svenska idrottare kan skriva in er i historien, sa kommunchefen Anders Andersson under sitt tal.

Med i elitsatsning

Jimmy Olsén är efter sina framgångar nu uttagen till Svemos, Svenska motorcykel- och snöskoterförbundets, topp- och talangprogram. En elitsatsning med syftet att ge svenska talanger förutsättningar att utveckla sina fysiska och mentala kapaciteter för att kunna konkurrera på internationell toppnivå. Programmet innehåller delar som kost, träning och fysik.

– Det betyder jättemycket att ingå i den satsningen. Nu ska jag träna och försöka utvecklas så mycket som möjligt så jag tar mig till VM nästa år. Sedan gäller det också att jaga sponsorer och fixa till åkmaterialet, säger Jimmy Olsén.

Vad tycker du om dagens uppvaktning då?
– Jo, det känns kul. Alltid roligt att bli uppmärksammad.


Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in