Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

21 november 2017

Linda är skolans nya elevcoach

Bild på Linda Söderberg, Hjalmar Strömerskolans elevcoach.

Linda Söderberg, så heter skolans nya elevcoach. Hon ska bland annat stötta eleverna att nå sina studiemål.

Hjalmar Strömerskolans nya elevcoach har stöttat idrottare till framgång i den högsta divisionen inom den amerikanska collegeidrotten. Nu ska hon motivera elever till ökad närvaro och bättre studieresultat.

Linda Söderberg har en spännande bakgrund efter sju år i USA där hon coachat idrottare till framgång i den högsta divisionen inom den amerikanska collegeidrotten. Efter gymnasiet bar det av till Connecticut och utbildning inom sports management (idrottsadministration).

Pluggat i Massachussetts

Intresset för de psykologiska aspekterna av idrott ledde till att Linda vidareutbildade sig till ”athletic counselor” (idrottskurator) vid anrika Springfield College i Massachussetts. Studieinnehållet riktade sig mot personer som ville arbeta med idrott professionellt med motivationshöjande samtal och prestationspsykologi som främsta verktyg. Hon ser många paralleller mellan collegeidrottare och gymnasieelever.

– Det har jag nytta av i det här jobbet. Somelevcoach ska jag fungera som ett extra stöd till eleverna i olika studiesituationer. Genom motgångar växer man och här har elitsatsande collegeungdomar och gymnasieungdomar en del gemensamt. Under studietiden behöver de lära sig vissa tekniker för att klara av studietakten, programkraven, vänner och fritidsintressen, säger Linda Söderberg.

Vill inspirera och peppa

Heidi Sundelin, rektor, och Karin Holmquist, chef för framtids- och utvecklingsförvaltningen, ser elevcoachens arbete som mycket viktig när det gäller att minska avhoppen från gymnasiet. Siffrorna för Strömsund är lägre än i riket, men det gäller ändå att mota Olle i grind menar hon:
– Vi har märkt att många elever har haft svårt att få till en bra struktur och då måste vi titta på nya sätt för att hjälpa dem att nå studiemålen. Det här är en väg att gå för att inspirera och peppa eleverna att nå dit de vill, säger Karin Holmquist.


Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in