Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017
Bild på Adda

Glada Adda-elever tillsammans med styrelsen för IOGT Strålen som igår skänkte 5 000 kronor till satsningen. Från vänster: Harry Tallryd, ordförande, Anna-Stina Persdotter, sekreterare, Eiron Persson, kassör, Harry Svensson, lärare, Annica Backman, lärare och längst fram eleverna Hamza Ictiken och Karim Hussaini.

IOGT Strålen skänker pengar till Adda

IOGT Strålen skänker 5 000 kronor till Adda-satsningen på Hjalmar Strömerskolan.
– Det är ett fint initiativ att bygga samförstånd och broar mellan människor. Därför vill vi ge pengar till Adda, säger Anna-Sofia Persdotter i styrelsen.

Det är eleverna själva på Hjalmar Strömerskolan som tagit initiativ till Adda som går ut på att svenska elever addar en kompis med utländsk bakgrund för att riva gränser och hjälpa dem att bli bättre på svenska.

Skänker 5 000 kronor

Ett 30-tal elever är engagerade i Adda och i veckan hade de extra anledning att vara glada. IOGT Strålen var nämligen på plats för att överräcka en check på 5 000 kronor till satsningen.
– Det känns helt fantastiskt, åh vad roligt, utbrast eleverna och hela gruppen firade med kaffe och tårta.

"Ett fint initiativ"

För representanterna från Strålen, Harry Tallryd, ordförande, Eiron Persson, kassör och Anna-Sofia Persdotter, sekreterare, var det självklart att bidra till verksamheten i Adda.
– Vi tycker att det här är ett mycket fint initiativ till att bygga samförstånd och broar mellan människor. Det är så mycket elände i världen så varför inte börja där vi står och bygga freden från Strömsund. Kanske kan vårt bidrag sporra andra att också skänka pengar. Det är ju en rikedom att kunna mötas från flera kulturer, menar de.

Fortsätter till hösten

Adda kommer att fortsätta till hösten då nya elever får chansen att delta. Nu ska gruppen gemensamt bestämma vad de ska använda pengarna från Strålen till. Förslagen är många.
– Något kul ska det bli, vi är väldigt nöjda med den här satsningen och vi tycker att man kan märka att klimatet på skolan blivit lite mer öppet. Vi märker också att språket går lättare och lättare, säger lärarna Annica Backman och Harry Svensson som ansvarar för Adda.

Stora delar av Adda-gänget

Stora delar av Adda-gänget samlade med checken från IOGT Strålen. Gåvan firades med kaffe och tårta.

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in