Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017

Egendesignade T-shirts tog Simon och Sofie till SM-final

Idag börjar SM i Ung företagsamhet på Stockholmsmässan. På plats är Jämtlands bästa säljare, Simon Högberg, som tillsammans med Sofie Pålsson representerar UF-företaget North Luminum och Hjalmar Strömerskolan.

I regionfinalen i mars blev Simon Högberg Jämtlands bästa säljare. Tillsammans med Sofie Pålsson som han driver UF-företaget North Luminum med, ska han nu tävla i SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässa. Där ska Sveriges bästa företagare koras 11–12 maj. North Luminum designar och säljer T-shirtar.

Cirka 6 000 besökare

– Vi började redan för två år sedan med företaget och det är Sofie som har designat trycken som vi vill ska vara snygga och unika. Det blir riktigt kul att få representera Jämtland i tävlingen. Vi hoppas kunna sälja många T-shirtar också, där når vi en större marknad. Mässan brukar ha omkring 6 000 besökare, säger Simon Högberg.

"Lärt oss mycket"

Båda två tar studenten i juni och har genom sitt UF-företag lärt sig en hel del om hur det är att vara egen företagare. Allt har inte varit positivt.

– Ett paket med T-shirtar kom bort på väg från vår leverantör och det innebar ett stort ekonomiskt tapp. Det var en lärdom, att alltid vara beredd på det oväntade. Vi har också lärt oss mycket om bokföring samt att kunna kompromissa och samarbeta, säger Simon Högberg.

Hur ser du på framtiden som egen företagare?
– Det är hur kul som helst att driva företag, jag kan absolut tänka mig att göra det. Kanske blir det så att vi beslutar att starta upp UF-företaget i annan form efter att vi tagit studenten. Det här är bara början, säger Simon Högberg.

Under kvällen den 12 maj går det att följa prisutdelningen live på www.ungforetagsamhet.se Där finns också mer information om arrangemanget.

Läs mer om North Luminum

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in