Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017

Två elever åker till Sonja Kovalevskydagarna

Den 12 november åker två elever från Hjalmar Strömerskolan till Lund för att delta i Sonja Kovalevskydagarna. Där kommer de att få delta på föredrag och workshops under ett antal fullproppade inspirationsdagar i matematik.

Det är tredjeårseleverna Jessica Espvall och Simon Vesterlund på naturvetenskapliga programmet som blivit utvalda att representera Hjalmar Strömerskolan på Sonja Kovalevskydagarna i Lund 12 till 14 november.

Inspirerande dagar

Sonja Kovalevskydagarna innehåller en spännande och inspirerande blandning av föredrag, workshops, problemlösning och social samvaro. För att visa på matematikens bredd och tillämpningsområden kommer de inbjudna nationella och internationella föreläsarna från både universitet och näringsliv. Beppe Singer, känd bland annat SVT:s Hjärnkontoret, är moderator.

– Jag hoppas att eleverna kommer hem med massor av ny kunskap och inspiration som de kan dela med sig av till sina klasskompisar, säger läraren Johanna Johansson.

Rysk matematiker

Dagarna är uppkallade efter Sonja Kovalevsky som var en framstående rysk matematiker vid Stockholms högskola i slutet på 1800-talet. Hon var en av Europas första kvinnliga professorer. På den här tiden var det svårt för en kvinna att få en högre akademisk tjänst så vägen fram till hennes professur var krokig.

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in