Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017
Bild på eleverna.

De tio eleverna på handels- och administrationsprogrammet har haft ett tätt samarbete med Röda Korset inför det stora eventet på lördag. Här syns Björn Ramström, Ströms Rödakorskrets med eleverna Jennie Jonsson, Anna Mårtensson och Ebba Andersson.

Hjalmarelever anordnar event för att fira Röda Korset

I år fyller Ströms Rödakorskrets 100 år. Det uppmärksammar nu eleverna på handels- och administrationsprogrammet på Hjalmar Strömerskolan. På lördag den 21 november anordnar de ett event på Folkets hus i Strömsund.
– Samarbetet har varit mycket givande. Eleverna har varit drivande och engagerade, vi är positivt överraskade av vad de åstadkommit, säger Björn Ramström på Röda Korset.

Redan i maj smygstartade eleverna på handels- och administrationsprogrammet på Hjalmar Strömerskolan i Strömsund planeringen av kampanjen ”Ströms Rödakorskrets 100 år”. Temaarbetet ingår som en del i undervisningen och målsättningen är att lyfta hjälporganisationens verksamhet och samtidigt marknadsföra utbildningen och skolan. 

Givande samarbete

Samarbetet har varit givande. På lördag kulminerar det i ett event på Folkets Hus i Strömsund.
– Vi har skapat ett event för hela familjen och alla i klassen har haft sina ansvarsområden som de har jobbat med under hela hösten. Vi hade en idé från början och den har bara växt och växt. Samarbetet med Röda Korset har varit väldigt lärorikt och vi hoppas att fler får upp ögonen för vad de gör, säger Ebba Andersson, Anna Mårtensson och Jennie Jonsson.

Event på Folkets Hus den 21 november

På lördag den 21 november mellan klockan 12.00 och 15.00 väntar utställning, frågesport för barn och vuxna, modevisning med försäljning av kläder, barnhörna, fiskedamm, filmvisning samt försäljning av hamburgare och fika. Största delen av behållningen kommer att gå till Ströms Rödakorskrets. Målet är att samla in minst
5 000 kronor.
– Vi har fått väldigt bra respons från alla företag i samhället, många är med och sponsrar eventet. Vi har också ökat vår kunskap om vad Röda Korset gör vilket är bra. Deras insatser är viktiga, säger Anna Mårtensson.

Positivt överraskad av eleverna

Björn Ramström på Röda Korset är mycket positivt överraskad över elevernas engagemang. Han har varit en viktig nyckelperson under arbetet och kommit till skolan för avstämning en gång i veckan. Nu ser han fram emot lördagens event och hoppas på många besökare.

– Att vi får möjlighet att visa upp vår verksamhet på det här sättet är naturligtvis oerhört värdefullt för oss. Jag upplever att många människor inte riktigt vet vad vi gör. Vi är ju mer än en butik, vi är en hjälporganisation som verkar både lokalt, regionalt och nationellt. Jag hoppas att fler får upp ögonen för oss och anmäler sig som volontärer för de behövs, säger han.

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in