Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017
Bild på Rebecka Andersson

Rebecka Andersson, till vänster, tog flera medaljer och slog dubbla personliga rekord under Swedish Cup i Sävsjö. Foto: Svenska Skyttesportförbundet

Medaljregn över Strömsundsskyttar under Swedish Cup

Fem medaljer och fyra nya personbästa. Det blev det fina resultatet för eleverna från Skyttegymnasiet som i början av januari deltog i Nordens största internationella tävling i luftpistol och luftgevär.

För tolfte året i rad avgjordes Swedish Cup i Sävsjö mellan den 3 och 6 januari. Tävlingen, som är den största internationella skyttetävlingen för luftpistol och luftgevär i Norden, lockade över 600 deltagare från tolv länder. Från Skyttegymnasiet deltog tio elever.

Flera medaljer och nya rekord

Och det gick bra. Redan första dagen sköt Rebecka Andersson, Dorotea, nytt personbästa i luftpistol och säkrade en silvermedalj. Samma dag sköt sig även Martin Sörensen, Älvdalen, till sig en bronsmedalj i samma disciplin. Dag två blev det ytterligare varsin medalj för dem båda.

Bästa damjunior

Tävlingens sista dag blev en riktig fullträff för Rebecka som då sköt grundomgångens högsta resultat, slog sitt nysatta personbästa och knep ytterligare en silvermedalj. Därmed blev hon Swedish Cups bästa damjunior i pistol.

– Det var helt fantastiska dagar. Förutom medaljerna så har flertalet av eleverna visat att de vågar använda den teknik som vi tränat in under höstterminen och det är strongt gjort på tävling. Martin gick även han till final sista dagen och gjorde en bra insats som räckte till en 4:e plats och Fanny Storm höjde sitt personbästa igen till 410.6 och hamnade på en 9:e plats med 0.3 poäng upp till final. Jag är stolt över deras prestationer, säger skyttetränaren Niklas Engström.

EM-kval i Linköping

Nu till helgen den 16–17 januari väntar EM-kval i luftpistol för Martin och Rebecka som nu tillhör de tio bästa i Sverige i respektive klass i luftpistol. Tävlingarna hålls i Linköping.

– Efter den framgångsrika tävlingen i Sävsjö är vi naturligtvis både spända och förväntansfulla. Sedan får vi se till att ladda om igen inför en tredagarstävling i Nederländerna i början av februari, säger Niklas Engström.

Bild på Martin Sörensen

Martin Sörensen, till vänster, laddar nu om inför EM-kvalet i Linköping i helgen. Foto: Svenska Skyttesportförbundet

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in