Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017
Elever på utlandspraktik.

Hela gänget samlat på Picadilly Circus i centrala London. En häftig plats i en hektisk världsmetropol. Foto: Katarina Salomonsson

Spännande praktik i metropolen London

Nyligen avslutade 21 elever från tre olika program en tre veckor lång praktik i London. I världsmetropolen har de både studerat engelska och praktiserat på olika arbetsplatser genom ett samarbete med ADC College.
– Jag hoppas att de ska få en unik upplevelse, säger läraren Katarina Salomonsson.

Skolan arbetar aktivt för att skapa möjligheter för utbyte och utlandspraktik för sina elever. Den 10 januari åkte 21 stycken från tre olika program, barn- och fritidsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet samt handels- och administrationsprogrammet, till London för en tre veckor lång praktik. På plats i världsmetropolen har de bott i värdfamiljer, studerat engelska och praktiserat. Nyligen kom de hem till Sverige igen.

En unik upplevelse

– Eleverna har antingen praktiserat ensamma eller tillsammans. Vi hoppas att de allihop ska få en unik upplevelse genom att ta del av Storbritannien och London, dess kultur, människor och arbetssätt. Ett vet vi med säkerhet, det är svårt att ha tråkigt i en stad som London, säger läraren Katarina Salomonsson och elevcoachen Linda Söderberg som var med eleverna under en del av vistelsen.

Studiebesök under första veckan

Då blev det en rad studiebesök på bland annat Trafalgar Square, 10 Downing Street, Westminister Parliament, Big Ben, London Eye, Westminister Abbey, Buckingham Palace och British Museum. Gruppen besökte också Harrods varuhus. Där fick handelseleverna särskilt i uppgift att titta på exponering och skyltning. Alla elever blev uppmanade att titta på prislapparna och omvandla valutan till svenska kronor för att få en uppfattning om prisbilden i varuhuset.

"Ett minne för livet"

– Det känns väldigt bra att vi kan erbjuda eleverna praktik utomlands. Det är en upplevelse och ett minne de bär med sig hela livet och det stärker dem på flera sätt, på ett personligt plan men också i utbildningen. Vi tror och hoppas att det ska ge mersmak och att resan ska bli en inspiration i de fortsatta studierna, säger rektor Heidi Sundelin.

Utbytet har skett i samarbete med ADC College i Harrow, norra London, med finansiering genom EU-projektet Erasmus plus.

Elever på utlandspraktik.

Niklas Österström som går på barn- och fritidsprogrammet framför sin praktikplats. Foto: Linda Söderberg

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in