Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017

Fördjupat värdegrundsarbete på Hjalmar Strömerskolan

Hjalmar Strömerskolan fördjupar nu sitt arbete med värdegrundsfrågor. Den 8 april anordnade skolan tillsammans med polisen ett möte för elever och lärare på skolan. – Med allt som hänt i länet vill vi synliggöra frågorna och lyfta upp tankar och funderingar på bordet, säger rektorn Heidi Sundelin.

Fredagen den 8 april anordnade Hjalmar Strömerskolan i Strömsund tillsammans med poliser från Östersund och Strömsund ett informationsmöte i aulan för lärare och elever på skolan. Syftet med mötet var att lyfta frågor om värdegrund och trygghet som en fördjupad insats i det förebyggande arbetet som skolan gör utifrån planen mot kränkande behandling.

– Elever på skolan har haft lite frågor och funderingar kring det här och vi vill verka för en öppen dialog. Vi har ett viktigt uppdrag när det gäller att skapa en trygg skolmiljö för alla våra elever. Därför ville vi fokusera på arbetet med vår värdegrund, säger rektor Heidi Sundelin.

Polisen medverkade på mötet

Poliserna Christer Höglund från Östersund och Jonny Jonsson från Strömsund medverkade på mötet. De ville få deltagarna att tänka över hur de beter sig mot varandra. De talade om att alla har rätt att bära vilka kläder de vill och att alla har rätt att säga nej till något man inte vill, oavsett om man känner personen eller inte.

Poliserna informerade även om att personer som tidigare är dömda för brott eller personer som väntar på rättegång, har samma rättigheter som andra att gå i skolan.

Rektorn Heidi Sundelin är nöjd med mötet och vill nu jobba vidare med frågor om värdegrund och hur eleverna ser på varandra. Hon vill verka för en kontinuerlig dialog på skolan.

– Vi måste jobba mer med unga människors inställning. Det ligger i skolans uppdrag och det finns mycket kvar att göra, säger hon.

 

Som förälder är du välkommen att höra av dig om du har några frågor eller funderingar kring det här.

Skolans plan mot kränkande behandling

Kontaktinformation

  • Rektor
  • Heidi Sundelin
  • 0670-161 81
  • heidi.sundelin@stromsund.se
Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in