Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

18 november 2017
Studentfirande

Studentdagen är en milstolpe i livet.

Studentfirande på Hjalmar Strömerskolan

Den 9 juni är det skolavslutning för 2016 års studenter. Även denna gång firar vi avslutningen traditionsenligt genom att samlas på skolan, gå tillsammans till kyrkan och därefter ha ett gemensamt samkväm i skolans uppdukade matsal. Sedan släpps våra elever ut klassvis till skolgården där både släktingar och vänner väntar.

Studenten är en stor dag och en milstolpe i livet. Våra elever har gjort en fantastisk resa och vi som arbetar här på skolan är mycket tacksamma över att vi har fått vara med.

Nyhet 2016

En nyhet i år är att vi på Hjalmar Strömerskolan kommer att anordna mingelfrukost i vår cafeteria redan klockan halv åtta på avslutningsdagen. Vi serverar alkoholfritt mousserande vin med tillhörande tilltugg. Det blir ett ytterligare tillfälle för oss alla, både studenter och personal, att fira den sista skoldagen tillsammans.

Tydligare regler kring alkohol och droger

I år har vi också förtydligat för våra avgångselever hur vi tillämpar vår alkohol- och drogpolicy i samband med studenten. Vi har nolltolerans mot alkohol och droger i skolan inför och under studentavslutningen. Vi förväntar oss att alla deltagare är nyktra under skoldagen. Detta gör vi för att skolavslutningen ska bli en positiv och minnesvärd dag för oss alla.

Välkommen!

Rektor Heidi Sundelin med personal

Program för avslutningen


• Mingel med alkoholfritt mousserande vin och mingelmat serveras från klockan 7.30 i caféterian på Hjalmar. Elever och personal firar tillsammans.

• Träff med mentor innan avgång till kyrkan i respektive klassrum.

• Vi går till Ströms kyrka tillsammans, cirka klockan 8.30. Anhöriga och vänner är välkomna till kyrkan!

• Efter avslutningen i kyrkan, cirka klockan 10.00, går vi tillbaka till skolan och har samkväm i skolans matsal.

• Utsläpp cirka klockan 11.00 och ”Sjung om studentens lyckliga dag!” ska eka!

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in