Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

21 november 2017

Individuellt val

Alla elever i nya gymnasieskolan skall läsa 200 poäng individuellt val (IND). Du skall rangordna dina val som 1:a och 2:a handsalternativ. Utifrån de val som görs kommer skolan att organisera resurserna för nästa läsår och göra tjänstefördelningen av lärarna, detta är orsaken till att valen måste lämnas in i så god tid.

Kursalternativ

Vi presenterar ett antal kursalternativ. Har du egna önskemål fyller du i det på valblanketten. Du har möjlighet att välja en nationell kurs som skolan har rätt att ge, dvs en kurs som ingår i något av de nationella program vi erbjuder.

Att tänka på inför valet

  • För att en kurs ska starta krävs att ett visst antal elever söker kursen.
  • Eftersom du inte kan vara säker på att få ditt förstahandsval är det viktigt att du tänker igenom ditt andrahandsval noga.
  • Omval efter kursstart kan endast beviljas om synnerliga skäl föreligger.
  • Du kan inte välja en kurs som finns på din inriktning. Kolla din individuella studieplan eller fråga din mentor om du är osäker.
  • Du kan använda det individuella valet till att komplettera och bredda din behörighet till högre studier. Läs om högskolans behörighetskrav. Om du går ett yrkesprogram och vill både läsa in grundläggande behörighet samt kurser för särskild behörighet är ett tips att du väljer kursen som ger särskild behörighet som individuellt val och väljer kursen för grundläggande behörighet som utökad kurs. Om du vill ansöka om att läsa en kurs som utökad ska du fylla i ansökan "Ansökan om att läsa en kurs" och bifoga den med din ansökan till det individuella valet. Har du ytterligare frågor om behörighet så vänd dig till din studie- och yrkesvägledare.

Sista anmälningsdag

Ifylld valblankett lämnas till mentor senast 17 mars 2016.

Om du inte gjort något aktivt val så blir du placerad i en kurs där det finns platser över.

Antagning

Slutgiltig placering och gruppindelning anslås på anslagstavlor i kapphallen.

Lycka till med ditt val!

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in