Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

21 november 2017

Utmärkelser

Hjalmar Strömerskolan har tilldelats utmärkelsen "Årets UF-skola" vid två tillfällen, 1998 och 2003. En av skolans lärare har mottagit pris som "Årets lärare" och av  våra elever har blivit utnämnd till "Årets Ambassadör 2008".

Bakgrund


Läsåret 1996/97 instiftade dåvarande SAF, nuvarande Svenskt Näringsliv i samarbete med Förbundet Ung Företagsamhet ett stipendium för att uppmärksamma gymnasieskolor som ligger i framkant i sitt arbete med ungt entreprenörskap.

Utmärkelsen "Årets UF-skola" syftar till att uppmuntra elever, personal och ledning på de uppmärksammade skolorna att fortsätta utveckla sitt engagemang i Ung Företagsamhet.

Årets UF-skola 2003

Motivering


Hjalmar Strömerskolan är ett hjärta i UF-landet. Efter nära 10 år med Ung Företagsamhet erbjuder skolan idag UF-konceptet på i princip samtliga program. Bland de faktorer som bidragit till Hjalmar Strömerskolans framgång vill vi speciellt belysa elevernas programöverskridande arbete där de köper tjänster av varandra men också lärarkollegiets unika engagemang i sina elevers verksamhet. Att Hjalmar Strömerskolan dessutom har skapat ett föredömligt samarbete med både Strömsunds Kommun och det lokala näringslivet anser vi gör dem väl värda motiveringen Årets bästa UF-skola 2003.

Årets UF-skola 1998

Motivering


Hjalmar Strömerskolans ledning och lärare har, genom Ung Företagsamhet, framgångsrikt utvecklat företagsamheten i både de yrkes- och studieförberedande programmen. Aktivt arbete med UF-konceptet och samverkan över ämnesgränserna har skapat en hög kvalitet på UF-företagen i skolan.

Årets lärare 2010

Marion Marklund fick motta priset som årets lärare 2010 med följande motivering.

Motivering


Genom att under ett imponerande antal år starta UF-verksamhet på olika gymnasieprogram har hon arbetat för att bredda kategorin involverade elever och lärare. Hennes helhjärtade engagemang innebär att på olika nivåer arbeta både i nutid och med sikte på framtiden för att säkerställa UF-verksamheten. Med rakryggad coachning vägleder hon sina och andras elever samtidigt som hennes arbete med att föra samman skola och näringsliv resulterat i att eleverna får möjlighet att träffa engagerade rådgivare och vinna en lokal företagarutmärkelse. För att säkra den framtida verksamheten arbetar hon energiskt med nyrekrytering av både elever och lärare. Sammantaget visar detta på en eldsjäl av stora mått.

Årets lärare 2001

Eva-Britt Mårtensson, lärare i företagsekonomi, fick motta priset som årets lärare 2001 med följande motivering.

Motivering


UF har tack vare hennes arbete integrerats i ett flertal ämnen på skolan. Det är en ytterst engagerad person som får eleverna att tända och ge sitt yttersta. Detta är en föredömlig handledare som hjälper ungdomarna att utveckla sin företagsamhet.

Årets Ambassadör 2008

Anna-Maria Mårtensson har utsetts till årets elevambassadör för sitt arbete med att marknadsföra Företagargymnasiet.

Motivering


"Anna-Maria har under sin tid som ambassadör arbetat aktivt med att marknadsföra Företagargymnasiet och gjort det med framgång. Hon har med sin beslutsamhet, envishet och vilja satt saker i verket. På seminarierna har hon varit lyhörd och tagit till sig allt som sagts och visat det för den egna skolan. Hon är en ambassadör som verkligen ser möjligheterna och gör någonting av dem."

Källa: Stiftelsen Företagsam.

Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in