Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

21 november 2017

Nyheter från Skyttegymnasiet

På denna sidan hittar du senaste nytt från Skyttegymnasiets verksamhet!

2015-03-31

SM-guld till Rebecka och Carl

Så var årets SM för luftgevär och luftpistol avgjorda. I helgen genomfördes pistoltävlingarna på Öckerö utanför Göteborg. Pistol-SM startade med Falling Target. I denna gren går de 8 bästa till final, alla elever gick till final. Rebecka slogs ut i damjuniorernas kvartsfinalen.

Carl och Thomas vann sina kvarts- o semifinaler så när kampen om guldet skulle avgöras så fick de möta varandra. Det var en jämn kamp mellan Carl o Thomas men till sist så vann Carl med 1 träff över Thomas. Alltså SM-guld till Carl Larsson och SM-silver till Thomas Friberg i Falling target.

På lördagen sköt Rebecka sin ”riktiga” start och sköt nytt personbästa med 1poäng. Rebecka kvalificerade sig till finalen och där tog ledningen efter 6 skjutna skott och höll den under de resterande 14 skotten och blev svensk damjunior mästarinna.

Under lördagen gjorde Carl en start i herrklassen och missade finalen med 2st innertior.

På söndagen så gjorde Carl o Thomas sina juniorstarter. Carl sköt återigen bra och kvalificera sig till final. Thomas gjorde en tung match och kom inte till final. Carl var med i medaljkampen tills det blev ett dåligt skott som han inte kunde återhämta sig ifrån, så han stannade på en 4:e plats.

Helgen dessförinnan, 20-22 mars, gick gevärs-SM i småländska Rottne. Alla eleverna gjorde dubbla starter, både i juniorklassen och i seniorklassen. På lördagen avgjordes juniortävlingarna. Hilde slog dagen till ära till med både damjuniorernas högsta resultat och nytt personligt rekord. Så självklart gick hon till final. Finalen var en jämn tillställning där Hilde till slut knep bronsmedaljen. Bland herrjuniorerna stod Daniel för dagens högsta resultat så även han sköt final. Till finalen fick han även med sig skyttegymskompisen Saul. Det gick inte riktigt som killarna hade tänkt sig i finalen utan Saul slutade på en femte plats och Daniel blev sexa.

På söndagen var det seniorfinaler men ingen av eleverna slog sig in finalfälten. Men både herr- och damklassen vanns av norrländska skyttar. Damfinalen av Maria Hägglund från Ramselefors och herrfinalen av fd skyttegymaren och tillika Strömsundsbon Jörgen Persson.


Rebecka SM15

Fr. v Thomas Friberg, Carl Larsson,             Fr.v. Josefine Johansson, Rebecka 
Johan Roslund                                          Andersson, Maria Ekerup

Hilde jsm-15

Fr.v. Louise Nilsson, Emelie Johansson, Hilde Karlsson

2015-02-09

Guld till Rebecka i InterShoot The Netherlands 2015

Årets internationella tävlingsresa gick till InterShoot i Haag, Holland.

På tisdag förmiddag åkte vi från Strömsund till Östersund för att där resa vidare med flyg via Arlanda till Amsterdam. På flygplatsen i Amsterdam blev vi hämtade av arrangören och vidare transport till vårt boende. Vi bodde i stugor på en stor camping nära skjuthallen.

På onsdagen var det träning och utrustningskontroll som stod på schemat. Det var en fullständig utrustningskontroll som stod att vänta. Arrangörsstaben var nämligen de samma som kommer att arrangera EM i Arnhem i mars. Så denna tävling var ju ett perfekt genrep.

Sen var det äntligen dags för första tävlingsdagen. Det var nervösa och lite spända elever som stod på startlinjen. Daniel Wallberg sköt grundomgångens 4:e högsta resultat och var därmed kvalificerad till final. Efter finalen slutade han på en 8:e plats.

Andra tävlingsdagen kvalade både Daniel och Rebecka Andersson sig till final i respektive klass. Denna gång gick det bättre för Daniel som kom precis utanför prispallen på 4:e plats. Rebecka som hade skjutit tangerat personbästa i grundomgång, gjorde en storartad final och tog en guldmedalj! Så det var en strålande glad tjej som firade med pannkakor till middag.

Sista tävlingsdagen sköt Daniel, Rebecka och Hilde Karlsson till sig finalplatser.

Rebecka gjorde återigen en bra final och tog en silvermedalj! Daniel sköt en okej final och hamnade på en 6.e plats. Hilde sköt en bra final men motståndet var hårt och hon slutade på en 5:e plats.

Förutom finalplatser så har alla elever gjort mycket bra prestationer under de tre tävlingsdagarna. Prestationerna har inte enbart varit i resultat utan även i tekniska detaljer som eleverna har kämpat med under läsåret som de nu har fått att fungera under press.

På banan så har eleverna visat mognad och varit duktiga ambassadörer genom att knyta nya kontakter med utövare, tränare och funktionärer.

Fullständiga resultatlistor

För att se fler bilder titta på vår facebooksida.

Rebecka på prispallen i Haag

2014-09-17

JSM i Kristianstad och NM i Oskarshamn

​Under helgen har det pågått tävlingar runt om i landet. Nordiska Mästerskapen i fältskytte pistol i Oskarshamn och nationella JSM i gevär i Kristianstad.

Vid NM i fält i Oskarshamn sköt Thomas Friberg, Saab, i juniorklassen och där vann de svenska skyttarna såväl som seniorlagtävlingarna.

Vid JSM i Kristianstad tog Daniel Wallberg, Loos, medaljer varje dag. Han började på fredagen med att ta ett silver i Sportskytte 300m 3x10 strax efter klubbkompisen Fanny Storm. På lördagen vann han (lite otippat) 300m liggande. På söndagen var det dags för ställningsskyttet och då var det inget snack om vem som helst ville ha med sig guldmedaljen hem. Efter totalt 330 poäng och endast 2p från svenskt rekord var även den medaljen Daniels.Efter att ha summerat ihop placeringarna i de nationella grenarna så kan Daniel även titulera sig Supermästare.

Bra jobbat även av Hilde Karlsson, Ramselefors som gjorde sitt första mästerskap på 50m och sköt final i både korthåll liggande och ställning.

Grattis till er alla!

prispall 300m ställning

                                                                                                 Foto: Niclas Hellqvist

Daniel Wallberg före klubbkompisarna Fanny Storm och Evelina Isaksson.

2013-11-19

Dags att söka till Skyttegymnasiet!

​Skyttegymnasiet har funnits sen 1980 och har fostrat många mästerskapsmedaljörer. Närhet, gemenskap och utveckling är ledord på skolan som har två heltidsanställda skyttetränare till förfogande. Alla elever kombinerar skyttet med studier på något av Hjalmar Strömerskolans gymnasieprogram.

Skyttegymnasiets primära mål är utveckling inom sporten, men det innebär inte bara träning. Det innebär också vänner från hela landet, en otrolig gemenskap, gemensamma resor till tävlingar både i Sverige och i utlandet.... Visst låter det kul? Då skall du söka till Skyttegymnasiet i Strömsund! Sista ansökningsdag är 1 dec 2013. Därefter kommer alla sökande kallas till en antagningshelg, 6-8 dec i Strömsund.

Ansökningsblankett hittar du under Ansökan.

skyttegym på hög -13

2013-03-25

Falling Target-guld till Julia och silver till Erik

SM-helgen i Töreboda startade med ett guld till Julia Lawner, Falu Sport &  PSK och ett silver till Erik Olsson, Strömsunds SSK i Falling Target.

Lördagen fortsatte med fina resultat. Julia sköt nytt personligt rekord med 5 poäng, 371p. Vilket resulterade i en fjärde plats i damjunior-klassen. På söndagen så fortsatte hon att prestera med 379p, nytt personligt rekord  vilket också blev högsta damresultat i grundomgången. Efter en spännande final så tog Julia ett SM-brons i damklassen. Thomas Friberg, Saab PK, ökade sitt personliga rekord med 9 poäng till 536p.

Erik och Julia SM -13
Erik Olsson och Julia Lawner
2013-03-21

JSM-guld till Daniel Wallberg

Vid JSM-tävlingarna i helgen vann Daniel Wallberg efter en rafflande final herrjuniorklassen. Marcus Madsen, Vellinge sågs länge som blivande vinnare men efter en 8,2 i sista skottet kunde Daniel gå förbi och vinna med 200,7 mot Marcus 200,6

I damklassen försvarade Lotten Johansson, fd skyttegymselev,efter en mycket jämn final sitt guld från ifjol.

jsm-guld Daniel Wallberg
En glad Daniel strax efter att sista skottet är avlossat.

Silver i damjuniorernas lagtävling

I damjuniorernas lagtävling tog Ramselefors skytteförening ett silver. Alla tjejerna går på skyttegymnasiet i Strömsund.

lagmedaljörer jsm -13
Ramselefors lag bestod av Hilde Karlsson, Anna Östman och Hanna Karlsson.
2013-02-12

3rd Grand Prix de France

Nu är det dags för skyttegyms internationella tävlingsresa. Imorgon, onsdag, åker ett gäng skyttegymselever till Frankrike för att skjuta 3rd Grand Prix de France. Torsdagen kommer att var träningsdag, sen tävlar de fredag och lördag.

Resultat ska kunna ses på: http://results.sius.com/Championships.aspx

Kontaktinformation
  • Rektor
  • Heidi Sundelin
  • 0670-161 81

  • Skyttehallen
  • Tfn: 0670-162 16, 162 17
  • skyttegymnasiet@stromsund.se
Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in