Hjalmar Strömerskolan

|  Anpassa sidan   |  Kontakta oss  |  A - Ö  |

21 november 2017

Tidigare elever om Skyttegymnasiet

Ett stort antal toppskyttar har gått på Skyttegymnasiet i Strömsund. Vi har frågat några av dem om deras tid på skyttegymnasiet. Här följer en presentation av skyttarna samt deras svar på frågorna.

Marie Jannesson om Skyttegymnasiet

Marie Jannesson

Namn


Marie Jannesson  

Viktigaste meriter

 • 9a JEM -07                          
 • 1a, 4a och 7a, internationella tävlingar Suhl-07
 • 1a Plzen-06                         
 • 2 JNM-guld-06                         
 • 4 JSM-guld individuellt                          
 • 2 individuella svenska rekord                         
 • Supermästare JSM-05  

Personbästa


395 (luft), 583 (3x20), 596 (60 ligg)  

Hur mycket betydde Skyttegymnasiet i Strömsund för dig och din satsning?


För mig har Skyttegymnasiet och dess möjligheter varit a-o i min satsning. Jag kan helt klart säga att utan den möjligheten så hade jag inte varit där jag är idag. Samtidigt som jag har utvecklats otroligt mycket som skytt, så har jag utvecklats minst lika mycket som människa, men det största pluset är att jag har haft otroligt roligt på vägen under mina fyra år i Strömsund! Tillsammans med tränare och elever har jag fått den bästa tiden i mitt liv där uppe, och jag längtar upp var dag ännu, trots att det gått mer än ett år sen jag slutade.  

Vad var det viktigaste du lärde dig som elev på Skyttegymnasiet i Strömsund?

 


Hm, det skulle nog vara lättare att räkna upp det jag inte lärt mig! Men en av de viktigaste delarna för mig, och säkert för många andra som kommer från "nationella" föreningar, var introduktionen till sportskyttets värld och uppmuntran till elitsatsning samtidigt som man får ett mycket mer professionellt stöd än någon annan stans. Kort kan jag säga att de erfarenheter jag fått från skyttegym och Sörgård bär jag med mig resten av livet, och det är något jag är både glad och stolt över!  

Berätta ditt roligaste minne från tiden i Strömsund!

 


De som har gått skyttegym förstår mig när jag säger att jag inte kan välja, och ni som kommer hamna där uppe i framtiden kommer att förstå ni med, men jag ska ge en liten inblick ibland mina minnen. Till exempel när Sara Remnert prutar på kakor på Statoil (de kan ju ändå inte säljas dagen efter), när halva Sörgård "lurar" mig att man kan fiska björn, när Patrik Sartz glömmer skyttesakerna på Baltic i Danmark, när Sörgård får felbeställning av grönsaker och vi invaderas av 45 kg paprika (de e MYCKET paprika det) eller när Martin Lindblad dricker vatten genom näsan. Som ni ser så har det hänt en hel del mer eller mindre knäppa saker men framförallt så gläds jag mycket åt de vardagliga sakerna på skyttegym. De sakerna som görs varje dag, förgyller vardagen och sen inom kort glöms bort för att genast ersättas med nya. Och som många kanske redan räknat ut, kan man ha tråkigt när man bor 60 st i samma ålder under samma tak?! NÄÄ!  

Patrik Sartz om Skyttegymnasiet

Patrik Sartz

Namn


Patrik Sartz  

Viktigaste meriter


JEM-Guld 10 m, 2005 & Amerikansk Collegemästare 10 m, 2008 

Personbästa


10 m = 599, 3x40 = 1166, 60 ligg = 598  

Hur mycket betydde Skyttegymnasiet i Strömsund för dig och din satsning?  


Utan Strömsund finns det inte en chans att jag varit på den nivå jag är på idag, varken när det gäller skola eller skytte. Under min tid i Strömsund grundade jag en bas i mitt skytte som har varit extremt viktig i min fortsatta skyttesatsning. Att ha, inte en, utan tre heltidsanställda, väldigt kompetenta tränare som uppe i Strömsund är något jag i efterhand har förstått betydde extremt mycket för min utveckling när jag gick i Strömsund. Det fanns alltid någon där ifall jag behövde hjälp, en tränare som alltid ville ditt bäste och pushade dig när skyttet kanske inte var riktigt på topp.  

Vad var det viktigaste du lärde dig som elev på Skyttegymnasiet i Strömsund?


Att aldrig ge upp och hur viktigt det ar att satsa till 100 %, livet som elitidrottare är inte lätt och man måste ofta ge upp andra delar av sin vardag (t.ex. delar av sitt sociala umgänge) för att nå toppen. Ofta önskar jag att jag hade satsat ännu hårdare, framförallt när det gäller skolarbetet, när jag gick uppe i Strömsund.  

Berätta ditt roligaste minne från tiden i Strömsund!


Alla mina fyra år uppe i Strömsund är ett enda stort, underbart, roligt minne. Tror tyvärr inte att jag kan framkalla något minne som det bästa, men den gången jag glömde mina skyttegrejor i Århus efter Baltic Cup är väl ett av de roligaste (och kanske framförallt pinsammaste) minnen jag kan komma ihåg från min tid på skyttegym! :-)   
Kontaktinformation
 • Rektor
 • Heidi Sundelin
 • 0670-161 81

 • Skyttehallen
 • Tfn: 0670-162 16, 162 17
 • skyttegymnasiet@stromsund.se
Till Strömsunds kommuns webbplats

© Strömsunds Kommun - Hjalmar Strömerskolan - Box 520 - 833 24 Strömsund - telefon 0670-161 00 (växel)  0670-161 85 (expedition)
hjalmar.stromerskolan@stromsund.se  - Organisationsnummer: 212000-2486 - Om webbplatsen - Logga in