Sedan Andreas tog studenten 2005 har han bland annat lagat mat på Nobelmiddagen, varit kock på välkände Markus Samuelssons restaurang i New York och vunnit tävlingen Årets unga kock. Idag bor han i Frankrike där han driver restauranger på en vingård.
– Utbildningen på Hjalmar var i en trygg hemmamiljö som gav mig lust att upptäcka världen, säger han.
Examensår: 2005
Linje/program: Hotell och restaurang
Jag bor i Provence i södra Frankrike och driver restauranger på svenskägda vingården Domaine Rabiega sedan 2021. Min roll är restauratör med övergripande ansvar för all restaurang verksamhet på gården inklusive event, möten och catering.
Jag har jobbat inom restaurang sedan examen med alltifrån kock, köksmästare, drivit egen restaurang.
Här är ett axplock av saker jag gjort:
Några bilder ur Andreas privata album från studenten 2005.
Skolan gav mig bra grund som jag kunde stå på och luta mig mot när jag kom ut i arbetslivet, samt en utbildning i trygg hemmamiljö som gav mig lust på att upptäcka världen när jag tog examen.
Vi är stolta över vår fina skola och tidigare elever – och hoppas att du också minns skoltiden hos oss med värme!
Vill du vara med?
Vi söker efter fler före detta elever som vill dela med sig av sin historia.
Hjalmar Strömerskolan
Box 520
833 24 Strömsund
Kontakta kommunen
0670-161 00 (växel)
Kontakta gärna
Senast ändrad/granskad: